Atletico bez nove zvijezde na američkoj turneji

Mandžukić ostao u Madridu

Atletico bez nove zvijezde na američkoj turneji

E. Škorić

Atletico Madrid je bez nekoliko zvijezda otputovao na pripreme u Sjedinjene Američke Države.

Atletico je na ljetnoj turneji po SAD-u. Španski prvaci su otputovali u Los Angeles, te će odigrati prijateljske utakmice u sklopu EuroAmerica kupa.

Utakmice protiv San Jose Earthquakesa u San Francisu i Americe u Mexico Cityju propustit će hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić, koji je ovog ljeta stigao iz Bayerna, te Portugalac Tiago Mendes, koji su i dalje na odmorima.

U glavnom gradu, Madridu, također ostali su i Diego Godin, Cristian Rodriguez i Jose Maria Gimenez. 

Igrači Atletica koji se nalaze na američkoj turneji: Jan Oblak, Miguel Ángel Moyà, Yassine Bounou ‘Bono’; Guilherme Siqueira, Javier Manquillo, Juanfran, Insúa, Miranda, Lucas Hernández, Nacho Monsalve; Mario Suárez, Koke, Saúl Ñiguez, Raúl García, Arda Turan, Gabi, Joshua Guilavogui, Samuel, Borja Martínez, Iván Alejo; Léo Baptistão, Héctor Fernández.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.