Atletico bez problema slavio protiv Seville

Španska La Liga

Atletico bez problema slavio protiv Seville

Fudbaleri Atletico Madrida slavili su pobjedu na današnjem meču protiv Seville sa 3:1 u okviru 28. kola španske La Lige.

Atletico je dobro otvorio utakmicu te su zaprijetili u 15. minuti kada je veliku priliku imao Kevin Gameiro, ali je pogodio prečku. Ipak, domaći su poveli u 37. minuti golom Diega Godina koji je glavom pospremio loptu u mrežu. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena.

Nastavak meča donio je još mnogo uzbuđenja, a Atletico je do novog gola došao u 61. minuti, a strijelac je ovog puta bio Griezmann. Već 15-ak minuta kasnije domaći su postigli i treći gol i to preko Kokea i bilo je jasno da je meč gotov. Počasni gol za Sevillu postigao je Correa u 85. minuti.

Atletico se nakon ove pobjede približio Sevilli na tabeli La Lige i sada imaju 55 bodova, odnosno dva manje od Seville koja je na trećem mjestu.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi