Atletico golom Gameira slavio kod Celte
Foto: EPA

Pobjeda Jorgandžija

Atletico golom Gameira slavio kod Celte

Fudbaleri Atletico Madrida slavili su pobjedu danas na gostovanju kod Celte Vigo sa 1:0 u okviru 9. kola španske La Lige.

Atletico je u nešto lošijoj seriji rezultata u posljednje vrijeme, a u La Ligi nisu slavili pobjedu na dva posljednja meča. 

Ipak, taj negativni niz su prekinuli danas jer su pobijedili Celtu u gostima sa 1:0. Jedini pogodak na susretu postigao je Kevin Gameiro u 28. minuti meča. Domaći su u drugom poluvremenu imali dvije dobre prilike preko Iaga Aspasa, ali ipak je mreža Jana Oblaka ostala netaknuta i Atletico je odnio sva tri boda. 

Madriđani nakon ove pobjede imaju ukupno 19 bodova i nalaze se na 3. mjestu, dok je Celta Vigo na 11. poziciji sa 11 bodova. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 9. kolo:

Celta Vigo-Atletico Madrid 0:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi