Atletico i Barca remizirali i ostali neporaženi u La Ligi
Foto: EPA

Podjela bodova u Madridu

Atletico i Barca remizirali i ostali neporaženi u La Ligi

E. Škorić

Barcelona je na Wanda Metropolitanu uspjela da se spasi, pa je i nakon osam kola bez poraza, baš kao i Atletico. U zanimljivom susretu Madriđani i Katalonci odigrali su 1:1.

Atletico je na svom novom stadionu ugostio Barcelonu i na kraju je osvojio bod, a mogao je i tri da je izdržao još desetak minuta Barcine ofanzive. Ruku na srce, lako je mogao ostati i bez tog boda, da su Messi i Suarez bili malkice precizniji.

Pogodak su crveno-bijeli zabili poprilično rano, a znate već kako je kada na klupi imate Diega Simeonea - zatvorite se i ne date rivalu da se razigra.

Pogodak za 1:0 postigao je Saul Niguez na asistenciju Carrasca, a prethodno je Griezmann imao dvije šanse za domaći sastav.

U nastavku je Barcelona prijetila, napadala i konačno izjednačila u 82. minuti, kada je Luis Suarez briljantno reagovao na maestralan ubačaj Sergija Roberta s desne strane. Urugvajac je glavom precizno loptu smjestio u mrežu do tog trenutka sjajnog Jana Oblaka.

S ovih 1:1 Barca je ostala prva sa 22 boda, Atletico je pao na treće mjesto sa 16 bodova, ali i dalje su ove dvije ekipe jedine neporažene u Španiji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga, 8. kolo:

Atletico - Barcelona 1:1 (Niguez 21/ Suarez 82)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti