Atletico i Juventus glavni favoriti za osminu finala

Predstavljamo grupu A

Atletico i Juventus glavni favoriti za osminu finala

U grupi A velikih dilema ne bi trebalo biti. Kada se pogledaju imena ekipa, odmah u prvi plan izbijaju lanjski finalist Lige prvaka Atletico Madrid i nekadašnji prvak Evrope Juventus. Olympiacos svakako nije za potcijeniti, ali Michelova ekipa je bliža trećem nego prvom mjestu. Švedski Malmo se našao u ovom društvu i realno su najslabija ekipa.

U ovoj grupi dileme ne bi trebalo biti kada su u pitanju dva mjesta za nokaut fazu. Atletico Madrid je prošle godine stigao na korak do naslova, sekunde su ga dijele, na kraju je ostao i bez Diega Coste, golmana Thibauta Courtoisa Došao je Mandžukić, Francuz Griezmann, Raul Jimenez, Alesio Cerci. Simeoneova ekipa još uvijek " grize", što je na svojoj koži osjetio Real Madrid. Bez obzira na kvalitetu,  realno bit ce teško ponoviti prošlosezonski rezultat.

U Juventusu "pušu i na hladno" nakon što su prošle sezone zapeli u grupi. Na kraju nisu došli niti do finala Evropske lige iako se igralo na njihovom terenu. Za navijače Juventusa je prvi šok stigao prije početka sezone. Iako je u maju produžio ugovor Antonio Conte iznenada je napustio klupu Juventusa uz konstataciju kako sa ovom ekipom više ne može pobjeđivati kao što je to bio slučaj prethodnih godina. Nezvanično, njegov odlazak je u tom trenutku bio povezan sa eventualnim odlaskom nekih važnih igraca Juventusa, ali Conte je preuzeo reprezentaciju dok su igrači poput Pogbe i Vidala još uvijek u Torinu.

"U Evropi je puno jakih ekipa, ono što je za nas najvažnije jeste prolazak u nokaut fazu, Rekao bih da moramo biti u Evorpi među osam ", naglasio je po preuzimanju Juventusa Massimiliano Allegri. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Olympiacosu je bilo poprilično prometno, puno igrača je napustilo ekipu, puno je došlo novih. Između ostalog tu više nisu Manolas, Holebas, Saviola, Campbell, igrači koji su bili važni treneru Michelu. Puno je i novih igrača, vratili su između ostalih Mitroglua, pitanje je koliko će trebati vremena da se ekipa posloži. Prošle sezone su izgledali dobro, skoro su eliminisali Manchester United u osmini finala. Sada je veliko pitanje da li će ponoviti taj rezultat pored Atletica i Juventusa. U poređenju sa prošlom sezonom, možda su za nijansu slabiji.

Malmo je definitivno najslabiji u ovoj grupi, ali ono što je ova ekipa napravila u kvalifikacijama definitivno nije za potcijeniti. Nekadašnji finalista Kupa prvaka (1979.) je na putu do grupne faze nadoknadio dva gola zaostatka protiv Sparte, a onda su razbili Red Bull na svom terenu. U ekipi su uglavnom Šveđani, trener je Norvežanin Hareide. Glavna uzdanica u napadu je iskusni Markus Rosenberg. Za većinu će svaki bod u ovoj grupi osvoji Malmo biti veliki uspjeh za ovu ekipu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.