Atletico izvukao bod u Kataloniji, Messi se povrijedio

Primera

Atletico izvukao bod u Kataloniji, Messi se povrijedio

E. Škorić

U derbi susretu petog kola španske Primere, koji je odigran na Nou Campu, Barca i Atletico remizirali su rezultatom 1:1.

Nogometaši Barcelone držali su velikim dijelom utakmice stvari pod kontrolom, no jednostavno nisu uspjeli da osvoje sva tri boda.

Domaćin je poveo u 41. minuti, kada je Ivan Rakitić glavom pogodio na ubačaj Andresa Inieste. Rakitić je pogodio, kada već nisu uspjeli Messi u 14. minuti (odbrana Oblaka) i Neymar u 36. minuti (promašaj).

Stvari na terenu nisu se drastično mijenjale ni na početku drugog dijela, a onda je u 59. minuti povrijeđen Leo Messi, pa je morao da napsuti igru. 

Samo što je Messi izašao, Angel Correa, koji je u igru ušao umjesto Kevina Gameira, pogađa za 1:1. Barca je preko Neymara i Piquea imala dobre šanse, Alba je u 86. imao mat poziciju, no Atletico se odbranio i došao do vrijednog boda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barca je trećeplasirani tim Primere sa 10 bodova, dok četvrtoplasirani Atletico ima devet bodova. Ispred su Real Madrid sa 13, te Sevilla sa 11 bodova. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi