Atletico Madrid i Chelsea razočarali na Vicente Calderonu

Odigrana prva utakmica polufinala Lige prvaka

Atletico Madrid i Chelsea razočarali na Vicente Calderonu

Fudbaleri madridskog Atletica večeras su na svom Vicente Calderon stadionu dočekali Chelsea u okviru prvog susreta polufinala Lige prvaka. Utakmica je završena rezultatom 0:0. 

Prvo uzbuđenje u Madridu desilo se u 15. minuti susreta, a upravo to oslikava prvih 45 minuta večerašnjeg duela. U izuzetno tvrdoj igri u prvom poluvremenu gotovo da nismo vidjeli niti jednu pravu priliku. 

U već pomenutoj 15. minuti zbog povrede je teren morao napustiti golman Plavaca, Petr Čech. Koke je izveo korner, a Čech je povrijedio rame prilikom intervencije, pa je na teren morao Mark Schwarzer, čime je postao najstariji igrač(41 godina, 198 dana) koji je zaigrao u Ligi prvaka.

Nakon kraće pauze zbog povrede Čecha vidjeli smo i prvu priliku na susretu, šutirao je Filipe Luis nakon kornera, a lopta je završila pored lijeve stative Schwarzerovog gola. Gosti su zaprijetili u 28. minuti susreta, ali je udarac Ramiresa bio neprecizan. Samo dvije minute kasnije novi pokušaj domaćina, ovaj put udarac Garcije glavom bio je neprecizan. Ostalo je nakon prvih 45 minuta, 0:0.

Prvu priliku u nastavku susreta imali su domaći. Schwarzer je loše reagovao, lopta se odbila do Diega, ali Brazilac nije uspio iskoristiti neopreznost Australijanca na golu Chelseaja. U 70. minuti susreta novi hendikep za Plavce. Nakon Čecha povrijedio se i kapiten Chelseaja John Terry. 

U 75. minuti susreta došlo je do koškanja na sredini na terena, a sudija Jonas Eriksson podijelio je dva žuta kartona. U redovima Atletica požutio je Gabi, dok je u Chelseaju žuti karton dobio John Obi Mikel. Ono što je zajedničko ovoj dvojici fudbalera, osim činjenice da su dobili žuti karton, jeste i podatak da će zbog ovih kartona propustiti revanš susret u Londonu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico je bio mnogo kvalitetniji protivnik u drugom poluvremenu. Chelsea se odlučio na odbranu svog gola, ali Jorgandžije nisu uspjele pronaći put do mreže Plavaca. Ostalo je 0:0 nakon 90 minuta igre na Vicente Calderonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.