"Atletico Madrid nam je ukrao ime, boje i grb"
EPA

Optužbe iz Athletic Bilbaa

"Atletico Madrid nam je ukrao ime, boje i grb"

  Mnogo pažnje u španskoj javnosti izazvala je izjava koju je dao direktor baskijskoj Atletica Javier Aldazabal. 

Fotball Espana prenosi da je na godišnjoj skupštini direktor Javier Aldazabal je optužio Atletico za krađu identieta, tačnije izjavio je da je madridski tim iskopirao boje i grb slavnog baskijskog kluba iz Bilbaa. 

"Athletic je brend. Danas bi bilo nezamislivo da neko dođe i nazove sebe "Coca-colom" u Baskiji, kao što se dogodilo prije 100 godina kada je Atletico Madrid uzeo naše boje, ime i grb", kazao je Aldazabal i dodao:

"Mi smo osnovati 1898. godine, dok je Atletico nastao 1903. godine. Novi klub su osnovala tri baskijska studenta koja su živjela u prijestolnici Španije po ugledu na njihov omiljeni klub. Njihov grb je 1910. godine bio isti kao naš. To bi bilo danas nemoguće, jer je brend komercijalno zaštićen", istakao je direktor Bilbaa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije