Atletico nakon preokreta slavio protiv Eibara

Hajrović utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače

Atletico nakon preokreta slavio protiv Eibara

E. Čaušević

Fudbaleri Atletico Madrida danas su teže od očekivanog stigli do tri boda protiv Eibara (3:1) u okviru 23. kola španske Primere.

Atletico Madrid je tek nakon preokreta uspio da stigne do pobjede u današnjoj utakmici protiv Eibara. Prvo poluvrijeme ove utakmice igralo se većinom između dva kaznena prostora, a zanimljivo je da ekipe nisu uputile udarac u okvir gola u prvom dijelu utakmice.

Ipak, na samom startu drugog poluvremena gostujuća ekipa je uz prvog udarca ka okviru gola Atletica stigla do prednosti. Enrich je asistirao, a mrežu madridske ekipe zatresao je Keko.

Atletico Madrid je nakon toga svim snagama krenuo u napad, a to im se isplatilo u 56. minuti kada je na 1:1 izjednačio Gimenez. Sedam minuta kasnije domaći su stigli do potpunog preokreta. Koke je upisao svoju drugu asistenciju, a ovaj put strijelac je bio Saul Niguaz.

U samom finišu utakmice na Vicente Calderonu Atletico Madrid uspio je da postigne i treći gol. Konačnih 3:1 postavio je Fernando Torres koji je u igru ušao u drugom poluvremenu utakmice.

Bh. reprezentativac Izet Hajrović ovu utakmicu odgledao je sa klupe za rezervne igrače.

Atletico Madrid je drugi na tabeli Primere sa 51 bodom koliko ima i lider Barca koja ima utakmicu manje, dok je Eibar osmi sa 33 boda.

Primera, 23. kolo:

Atletico Madrid - Eibar 3:1

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi