Atletico ne da Realu na prvo mjesto
Foto: EPA

Kraljevi osvojili samo bod

Atletico ne da Realu na prvo mjesto

E. Škorić

Madridski derbi odigran na Vicente Calderonu završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Real je imao priliku da pobjedom nad ljutim rivalom ponovo preuzme lidersku poziciju i bili su gosti na dobrom putu, ali greška Arbeloe u 83. minuti oduzela im je dva boda.

Prvi su prijetili domaći preko Angela Corree, ali je on bio neprecizan u petoj minuti. Real je poveo četiri minute kasnije. Daniel Carvajal je centrirao, Karim Benzema glavom loptu poslao u mrežu.

Correa je dvije minute kasnije ponovo bio neprecizan, šutirao je malo pored gola Keylora Navasa. Correa nije odustajao, pucao je i u 15. minuti, ali je opet nedostajalo preciznosti.

Idealnu šansu da izjednači Atletico je imao u 21. minuti. Sergio Ramos je skrivio penal, ali Antoine Griezmann je promašio. Zapravo, Navas je sjajno odbranio njegov udarac. Do kraja prvog dijela još je Ronaldo prijetio, ali ništa.

Torres je u 50. minuti imao dobru šansu, ali promašio je. Torres je u 60. opet u šansi, no blokiran je. Rezervista Martinez je u 74. minuti šutirao nakon odbijene lopte, ali Nasvas brani. 

Do kraja utakmice još nekoliko šansi, da bi rezervista Viettto u 83. postigao pogodak za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 7. kolo:

Atletico - Real Madrid 1:1 (Vietto 83/ Benzema 9)


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.