Atletico nije izdržao: Messi promašio penal, pa se ispravio
Foto: EPA

Barcelona ima gol prednosti

Atletico nije izdržao: Messi promašio penal, pa se ispravio

E. Škorić

Minimalnom pobjedom Katalonaca (1:0) je završen prvi duel četvrtfinala španskog Kupa Kralja između Barcelone i Atletica.

Iako smo možda priželjkivali spektakl na Nou Campu, igrači Barcelone i Atletica su nam pružili pravu uspavanku, a čemu je najviše doprinio gostujući tim, koji je odlučio da se brani od prve do zadnje minute.

Barca je bila bolja, napadala, stvarala pritisak, ali Madriđani nisu tek tako popuštali. Neymar je u petoj minuti zaprijetio Oblaku, koji je dobro branio večeras. 

Možda je Neymarov udarac bio najava nečega, no nismo vidjeli ništa posebno. U prvih pola sata ništa, a onda i nekoliko šansi. U 33. minuti Torres se našao u prilici, ali ostalo je 0:0.

Suarez je u 35. minuti pucao preko gola, a u 40. minuti opet gosti prijete. Torres je pogriješio u predaji lopte, pa se Barca spasila. 

U nastavku se igralo slično, Atletico se dobro postavio, Barca nije imala ideju. I onda u 83. minuti, nakon slobodnjaka kojeg je izveo Messi, penal za Barcu pošto je jedan domaći igrač srušio Busquetsa. Messi je preuzeo odgovornost, Oblak je odbranio, no Argentinac je natrčao i loptu zakucao u mrežu.

Atletico je svejedno uradio veliki posao i ima priliku na svom Vicente Calderonu da napadne Katalonce i pokuša proći u polufinale, ali za sada je Barcelona u prednosti. 

Osim susreta Barcelone i Atletica, večeras su snage odmjerili Malaga i Athletic, ali na La Rosaledi nije bilo pogodaka. Villarreal je s 1:0 savladala Getafe, a jedini gol postigao je Bruno u 85. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup Kralja, četvrfinale, prve utakmice:
Barcelona - Atletico 1:0 (Messi 84 - penal)
Malaga - Athletic 0:0
Villarreal - Getafe 1:0 (Bruno 85)


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.