Atletico ostaje na vrhu i nakon ovog vikenda
Foto: EPA

Villarrea poražen na Vicente Calderonu

Atletico ostaje na vrhu i nakon ovog vikenda

E. Škorić

Madridski Atletico ostat će i nakon 32. kola na vrhu španske Primere jer je danas savladao Villarreal sa 1:0.

Atletico nastavlja da niže pobjede i šest kola prije kraja zauzima prvo mjesto na tabeli ispred Barcelone i Real Madrida.

Izabranici Diega Simeonea smogli su snage da savladaju Villarreal na Vicente Calderonu samo nekoliko dana nakon teške utakmice u okviru čevrtfinala Lige prvaka protiv Barcelone na Nou Campu.

Iako bez povrijeđenog najboljeg igrača i prvog strijelca Diega Coste, Atletico je ostvario 25. pobjedu u Primeri. Villarreal nije naivna ekipa, namučio je domaće, no Raul Garcia je u 14. minuti postavio konačan rezultat.

Atletico je na vrhu sa 79 bodova, dok Barca ima četiri boda manje i utakmicu manje. Trećeplasirani Real, također s utakmicom manje, zaostaje šest bodova za liderom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 32. kolo:
Atletico - Villarreal 1:0 (Garcia 14)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.