Atletico postigao dogovor s Gaitanom

Uskoro potpis ugovora

Atletico postigao dogovor s Gaitanom

E. Škorić

Atletico Madrid postigao je dogovor oko transfera Nicolasa Gaitana iz Benfice.

Gaitan se dugo vremena povezivao s Manchester Unitedom, jedno vrijeme je bio “na pragu Old Trafforda”, ali je, javljaju mediji, prihvatio ponudu Madriđana.

Prema pisanju Marce, Atletico će Ardu Turana prepustiti Chelseaju, a 27-godišnji Argentinac dolazi kao njegova zamjena.

Gaitan je ugovorom za Benficu vezan do ljeta 2018. godine, ali lisabonski klub odreći će se prava na njega za oko 20 miliona funti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dvadesetsedmogodišnji krilni nogometaš igrao je za Benficu od 2010. godine, te je u 127 nastupa postigao 21 pogodak, a vrijedi kazati da je prethodno ponikao u Boca Juniorsi, u čijim je redovima odigrao 66 utakmica uz 12 golova.

Uspio je sakupiti i devet nastupa za selekciju Argentine. Neki mediji su objavili da je on novi igrač Manchester Uniteda, no očito je da će on zaigrati u Atleticu naredne sezone, osim ako ne dođe do velikog zaokreta u cijeloj priči.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.