Atletico s igračem manje uspio izvući bod u Gironi
Foto: EPA

Remi Atletico Madrida i Girone

Atletico s igračem manje uspio izvući bod u Gironi

Atletico Madrid je u prvom kolu nove sezone La Lige gostovao kod Girone i teškom mukom došao do jednog boda, nakon remija rezultatom 2:2.

Novi španski prvoligaš se pokazao izuzetno kvalitetnim i ravnopravnim protivnikom, pa su Jorgandžije već nakon 25 minuta igre gubile rezultatom 2:0.

Oba puta je, u 22. i 25. minuti, glavom, pogodio iskusni urugvajski napadač Christian Stuani. Prvo poluvrijeme je završeno ubjedljivom prednošću domaćina, a ni početak drugog nije ulijevao optimizam navijačima Atletica.

U 67. minuti Antoine Griezmann dobija prvi žuti karton zbog simuliranja u kaznenom prostoru domaćina, da bi samo nekoliko sekundi kasnije, zbog svoje reakcije, dobio i drugi žuti karton, pa mu je sudija pokazao put u svlačionicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Međutim, kada se činilo da će fudbaleri Girone režirati veliko iznenađenje Atletico se uspijeva vratiti u igru.

Prvo je u 78. minuti Angel Correa sjajnim golom smanjio na 2:1, da bi Gimenez u 85. pogodio za konačnih 2:2.





Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi