Atletico se žalio na odluku FIFA-e
Foto: EPA

Konačna presuda do 1. juna

Atletico se žalio na odluku FIFA-e

Evropski viceprvak Atletico Madrid uložio je žalbu sudu u Lozani u nadi da će se poništiti kazna FIFA-e vezana za transfere. 

Svjetska fudbalska federacija je Atleticu zabranila dovođenje novih igrača tokom prošlog zimskog, te predstojećeg ljetnog prijelaznog roka. Atletico je proglašen krivim za kršenjem pravila FIFA-e koja se tiču zaštite prava maloljetnih igrača prilikom transfera od 2007. do 2014. godine. 

Nakon što je FIFA odbila žalbe, Atletico se odlučio obratiti sudu u Lozani i iznio je dokaze kojima se nada da će pobiti kaznu. Saslušanje je trajalo šest sati, a obje strane, FIFA i Atletico, iznijele su svoje verzije događaja. 

U Atleticu se nadaju da će obraćanje sudu u Lozani uroditi plodom i da će kazna biti ukinuta do 1. juna kada zvanično počinje prijelazni rok. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi