Atletico trijumfovao protiv Malage i zadržao korak za Realom
Foto: EPA

Primera, 12. kolo

Atletico trijumfovao protiv Malage i zadržao korak za Realom

E. Škorić

Atletico Madrid je zadržao korak za Realom nakon što je pred svojim navijačima s 3:1 savladao Malagu.

Atletico je do osme pobjede stigao poprilično lako i očekivano. Andalužani nisu uspjeli da pariraju domaćinu na Vicente Caldeornu.

Tiago je nakon ubačaja iz kornera u 12. minuti načeo mrežu Malage. U završnici prvog dijela, tačnije u 42. minuti, Arda Turan asistira, Antoine Griezmann je precizan za 2:0.

Gabiju je malo nedostajalo da pogodi u 54. minuti, a u 61. minuti Raul Jimenez je imao dobru šansu za domaće.

Onda slijedi kazna za promašaje, Malaga je smanjila preko iskusnog napadača Roquea Santa Cruze. Ipak, navijači Atletica mogli su odahnuti jer je Diego Godin glavom zatresao mrežu gostiju u 64. minuti na ubačaj Tiaga.

Zanimljivo da su pokazana i dva crvena kartona. Samuel je u 73. kod gostiju isključen zbog dva žuta, a na isti način je Gabi u 88. minuti morao ranije napustiti meč.

Atletico ima 26 bodova, bod manje od vodećeg Reala koji ima utakmicu manje. Malaga je šesta sa 21 bodom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 12. kolo:
Atletico - Malaga 3:1 (Tiago 12, Griezmann 42, Godin 83/ Santa Cruz 64)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.