Atletico tuži PSG?
Foto: EPA

Zbog Diega Simeonea

Atletico tuži PSG?

M. Šljivak

Španski prvak Atletico Madrid ozbiljno razmatra da tuži ekipu PSG-a zbog kontakata s trenerom Diegom Simeoneom...

Francuski mediji su prethodnih dana pisali kako aktuelni prvak ove zemlje na kraju sezone želi na klupi vidjeti Simeonea kao zamjenu za Laurenta Blanca.

PSG je navodno već kontaktirao Argentinca i to bez znanja kluba iz Madrida s kojim Simeone ima ugovor na još dvije i po godine.

Rukovodstvo Jorgandžija razmatra mogućnost tužbe protiv francuskog kluba, za što postoji pravni osnov, jer bez znanja kluba Simeonea iz Francuske nisu smjeli kontaktirati.

Simeone ugovor s Atleticom ima do ljeta 2017. godine, a pored PSG-a na trenerskoj klupi ga žele vidjeti i u Manchester Cityju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.