Atletico vodio, pa spašavao bod kod Bilbaa

Španska La Liga

Atletico vodio, pa spašavao bod kod Bilbaa

Ekipe Athletic Bilbaa i Atletico Madrida podijelile su bodove u meču 19. kola španske La Lige odigravši 2:2. 

Gosti su sjajno ušli u meč pa su do vodstva stigli već u 3. minuti pogotkom Kokea. Ipak, domaći se nisu predavali pa su pred sami kraj prvog dijela utakmice uspjeli da dođu do izjednačenja i to pogotkom Lekuea. 

Nastavak meča donio je još dva pogotka, po jedan na obje strane. Prvo je Athletic Bilbao uspio potpuno da preokrene rezultat pogotkom de Marcosa u 56. minuti, ali Atletico bod uspjeva spasiti deset minuta prije kraja meča kada je strijelac pogotka bio Antoine Griezmann. 

Bilbao je nakon ovog remija ostao na sedmom mjestu sa 29 bodova iz 19. mečeva, dok je Atletico Madrid tri mjesta ispred njih sa šest bodova više.

Potražite više informacija na temu La Liga:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi