Aubameyang: Ako želim napredovati moram otići
Foto: EPA

Milan i Chelsea spremno čekaju

Aubameyang: Ako želim napredovati moram otići

Sjajni napadač Borussije Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang se još jednom osvrnuo na špekulacije o njegovom mogućem transferu, a njegova izjava ulijeva nadu klubovima zainteresovanim za njegove usluge.

Već neko vrijeme se špekuliše da je Aubameyang na izlaznim vratima Borussije, a evropski mediji su ga u proteklom periodu selili i u Kinu. Ipak, od odlaska na Daleki istok neće biti ništa, ali nekoliko evropskih velikana, uključujući Milan i Chelsea, i dalje želi dovesti Aubameyanga. 

Čelnici Dortmunda, ipak, nisu voljni, tek tako, prodati svog sjajnog golgetera, ali je on sada istakao da će u bližoj ili daljoj budućnosti morati napustiti Milionere.

"Još uvijek razmišljam trebam li otići ili ne. Ovaj klub i njegovi navijači su nevjerovatni, ali ako želim napredovati, osjećam da moram otići", izjavio je Aubameyang za italijanski Radio Montecarlo, te dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ovo je pitanje koje stalno sebi postavljam, ali još nemam odgovor...Moram razmisliti, ako želim napredovati sigurno je da moram otići ovog ljeta."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi