Aubameyang i Reus nezaustavljivi, Dortmund u polufinalu

DFB Pokal

Aubameyang i Reus nezaustavljivi, Dortmund u polufinalu

Fudbaleri Borussije iz Dortmunda plasirali su se u polufinale njemačkog DFB Pokala nakon što su večeras u gostima savladali Stuttgart rezultatom 3:1.

Dortmund je sjajno otvorio meč i veoma brzo je došli do vodstva. Igrao se 5. minut kada je Marco Reus zatresao protivničku mrežu za 1:0. 

Prednost gostiju nije dugo trajala, jer je već u 21. minuti Rupp pogodio za 1:1. Ipak, kakva bi to utakmica bila kada Aubameyang ne bi pogodio. Igrala se 31. minuta kada je Gabonac vratio prednost Dortmundu.

Domaći su do kraja meča pokušavali izjednačiti rezultat, ali bezuspješno. Na njihovu žalost Dortmund je u posljednjem minutu regularnog dijela meča postigao još jedan pogodak i to preko Mkhitaryjana za konačnih 3:1 i plasman u sljedeću rundu takmičenja.

Asistenciju je upisao Aubameyang, koji je nesebično uposlio Armenca kojem je bilo lako pogoditi praznu mrežu Stuttgartovog gola.

DFB Pokal, polufinale:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart - Dortmund 1:3 (Rupp 21' - Reus 5', Aubameyang 31', Mkhitaryjan 89').

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi