"Aubameyang je najbolji igrač za Conteov sistem igre"

Tako smatra bivši igrač Chelseaja

"Aubameyang je najbolji igrač za Conteov sistem igre"

Italijanski trener Antonio Conte u velikim je mukama pred početak sezone jer ne može da pronađe pravog napadača za ekipu Chelseaja. 

Probao je Conte za sada sa Lukakuom, ali on je na kraju završio u Manchester Unitedu, a ostale opcije su Alvaro Morata, Andrea Belotti ili Pierre-Emerick Aubameyang.

Nekadašnji fudbaler Chelseaja Marcel Desailly smatra da je najbolji napadač za ekipu sa Stamford Bridgea u ovom trenutnu Aubameyang te mu daje prednosu u odnosu na napadača Reala Alvara Moratu.

"Da li bi se Morata stvarno uklopio u tim? Da li je dovoljno brz za Contea? Dakle, za Contea je prava šteta što je ostao bez Lukakua. Za mene, najbolji napadač za Chelsea je u ovom trenutku Aubameyang", rekao je Desailly.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Aubameyang je prošle sezone odnio titulu najboljeg strijelca Bundeslige ispred Roberta Lewandoeskog, a Dortmund ga sigurno neće pustit ispod 70 miliona eura. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi