Aubameyang još nije donio odluku da li napušta Dortmund
Foto: EPA

Sjajni napadač Borussije koncentrisan na kraj sezone

Aubameyang još nije donio odluku da li napušta Dortmund

D. Rakanović

Napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang izjavio je da još uvijek nije donio odluku da li će napustiti Dortmund u ljetnom prelaznom roku. 

Podsjetimo, njemački mediji u petak su objavili da je sjajni napadač na korak od prelaska u francuski PSG.

Njemački Bild je objavio da se sjajni napadač tima iz Dortmunda sastao sa sportskim direktorom PSG-a Patrickom Kluivertom i da je dogovor načelno postignut. 

PSG će mu ponuditi trogodišnji ugovor, platu od 14 miliona eura godišnje, a Borussiji će za njegove usluge isplatiti čak 70 miliona eura na ime obeštećenja.  

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nakon utakmice između Dortmunda i Hoffenhaima novinare je interesovalo da li će ovaj napadač i naredne sezone biti dio tima iz Dortmunda. 

"Nemam šta da kažem. Fokusiran sam na preostale utamice Bundeslige i na finale Kupa. Još uvijek nisam donio odluku“, rekao je Aubameyang.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi