"Aubameyang nije rekao da želi napustiti Borussiju"
Foto: EPA

Izvršni direktor Borussije Hans-Joachim Watzke tvrdi

"Aubameyang nije rekao da želi napustiti Borussiju"

D. Rakanović

Izvršni direktor Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke izjavio je da Pierre-Emerick Aubameyang do sada nije dao znak Upravi kluba da želi napustiti Dortmund.

Za Aubameyanga se već neko vrijeme špekuliše o transferu u francuski PSG.

"Nemam konkretnija saznanja o tome, sve što znam je iz medija. Ipak, s obzirom na to da imam dugogodišnje iskustvo, mogu da zaključim da nije sve u redu. Čekamo... Ako Aubameyang ima osjećaj da bezrezervno želi da ode, sigurno će pokušati da razgovara sa nama. Međutim, to se do sada nije desilo“, rekao je Wacke.

Njemački Bild u petak je objavio da se sjajni napadač tima iz Dortmunda sastao sa sportskim direktorom PSG-a Patrickom Kluivertom i da je dogovor načelno postignut. PSG je bolja ponuditi trogododišnji ugovor, platu od 14 miliona eura godišnje, a Borussiji će za njegove usluge isplatiti čak 70 miliona eura na ime obeštećenja. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi