Aubameyang tragičar Borussije, velika pobjeda Benfice

Aubameyang tragičar Borussije, velika pobjeda Benfice

E. Škorić

Benfica je u Lisabonu ugostila Borussiju Dortmund u prvom susretu osmine finaal Lige prvaka.

Nogometaši Benfice napravili su sjajan rezultat u prvom susretu osmine finala i sada su korak bliže četvftfinalu, mada Portugalce čeka pravi pakao u revanšu u Dortmundu.

Prvo poluvrijeme bilo je u znaku gostiju. Aubameyang je u 10. minuti imao šansu, a Dembele u 23. minuti.

Sjajnu priliku ne koristi Aubameyang ni u 38. minuti. Benfica je uspjela da sačuva mrežu do odlaska na odmor, te da u nastavku kazne promašaje rivala iz Njemačke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U 48. minuti Luisao je skočio i prebacio loptu do Konstantinosa Mitrogloua, koji je donio Benfici veliko slavlje. 

Najbolju šansu za izjednačenje Dortmunđani nisu iskoristili u 58. minuti, kad je Ederson odbranio penal Aubameyangu. Pokkušavali su gosti da se vrate do kraja utakmice, da postignu važan gol u gostima, ali ostalo je 1:0.


Kostas Mitroglou Amazing Goal HD | Benfica 1-0... by HdGoal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi