Aubameyang u januaru napušta Dortmund, poznat i novi klub?

Napušta Dortmund?

Aubameyang u januaru napušta Dortmund, poznat i novi klub?

E. Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang je jedan od igrača koji je ovog prelaznog roka u centru pažnje. 

O odlasku ovog napadača iz Borussije Dortmund se špekuliše već dugo, no čini se da je Aubameyang odlučio da ostane u njemačkom klubu. Poznato je da je Aubameyanga želio dovesti Milan, ali i nekoliko klubova iz Kine. Ipak, Aubameyang će prema svemu sudeći ovog ljeta ostati u Bundesligi.

Međutim, njemački mediji prenijeli su danas da će Aubameyang gotovo sigurno napustiti Dortmund u januaru. Navodno, Gabonac će svoju karijeru nastaviti u Kini jer je već dogovorio saradnju sa jednim od kineskih klubova.

Još uvijek nije poznato o kojem klubu se radi, ali je sigurno da će Dortmund zaraditi ogroman novac ukoliko dođe do ovog transfera. Također, Aubameyang će u slučaju odlaska u Kinu postati jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi