Aubameyang: Ubili bi me da nisam zabio Schalkeu

Fudbaler Borussije

Aubameyang: Ubili bi me da nisam zabio Schalkeu

U derbiju 23. kola Bundeslige Borussia je nadigrala Schalke rezultatom 3:0, a strijelac prvog pogotka na susretu bio je Pierre Aubameyang. 

Aubameyang nakon bio je presretan zbog pogotka, ali i pobjede koja je mjesto koje vodui u Ligu prvaka učinila dostižnim. 

"Bilo je to prvi put da spiker na stadionu izgovara moje ime tri puta, bilo je ludo! Odigrali smo najbolju utakmicu u sezoni, doista kvalitetno, imali smo prilika, trebali smo sve i ranije odlučiti", riječi su napadača Borussije, koji je potom dodao:

"Pa i ja sam imao dosta šansi, suigrači bi me ubili da nisam zabio, haha! Da, pobjeda u derbiju doista je kao orgazam!" zaključio je Gabonac.

Preostala dva pogotka za tim iz Dortmunda postigli su Mhitarjan i Reus. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.