Aubameyang za neodlazak na SP okrivio sok od narandže

Gabon ostao bez Svjetskog prvenstva

Aubameyang za neodlazak na SP okrivio sok od narandže

Gabon neće igrati na Svjetskom prvenstvu iako u svojim redovima imaju jednog od najboljih napadača na svijetu Pierra-Emericka Aubameyanga. 

Gabonci su jučer izgubili na gostovanju kod Maroka sa 3:0 te su ostali i bez teoretskih šansi da se plasiraju u Rusiju. Ruku na srce, imali su i veoma tešku grupu u kojoj su još Maroko, Obala Slonovače i Mali, ali napadač Dortmunda Aubameyang smatra da to nije glavni krivac što neće igrati na Svjetskom prvenstvu već - sok od narandže!

On se nakon meča oglasio na Twitter profilu gdje je iznio razloge poraza.

"Polovina našeg tima i stručnog štaba je imala probleme sa stomakom na dan utakmice. Sve zbog soka od narandže", napisao je Aubamaeyang. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Podsjetimo, Gabon će u posljednjem kolu, u meču bez rezultatskog značaja, igrati na domaćem terenu protiv Malija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti