Augsburg razljutio Bayern, novi šok za Dortmund
Foto: EPA

Bayern nastavio niz pobjeda

Augsburg razljutio Bayern, novi šok za Dortmund

M. Šljivak

Fudbaleri minhenskog Bayerna savladali su u 15. kolu njemačke Bundeslige na gostovanju ekipu Augsburga s uvjerljivih 4:0.

Držao je Augsburg nulu protiv Bayerna sve do pola sata prije kraja, ali je do kraja susreta tim iz Minhena pregazio svoje domaćine.

Seriju pogodaka je otvorio Mehdi Benatija. Pogodio je za 1:0 u 58. minuti, da bi samo minut kasnije Arjen Robben povećao prednost na 2:0.

Pogotkom Roberta Lewandowskog u 68. minuti povećana je prednost Bayerna na 3:0, da bi Arjen Robben u 71. minuti postavio konačan rezultat susreta od 4:0.

Borussia iz Dortmunda je doživjela novi poraz. Danas su poraženi u Berlinu od Herthe s 1:0, a jedni gol na meču je postigao nekadašnji igrač Milionera Julian Scheiber.

Izet Hajrović je igrao 15-ak minuta u remiju Werdera. Iz Bremena je bod  odnio Hannover (3:3), dok Mensur Mujdža nije igrao u remiju Freiburga i HSV-a. 

Ekipa Kolna je napravila malo iznenađenje savladavši u Gelsenkirchenu Schalke s 2:1.

Bundesliga, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Augsburg - Bayern 0:4 (Benatia 58', Robben 59', 71', Lewandowski 68')
Werder - Hannover 3:3 (Junuzović 36', Lorenzen 55', Selke 89'/ Stindl 12', Joselu 62', Kiyotake 64')
Hertha - Borussia (D) 1:0 (Scheiber 40')
Freiburg - HSV 0:0
Schalke - Koln 1:2 (Sane 85' / Ujah 46', Lehmann 67')

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti