Aulas: Neymarov transfer bi bio veoma rizičan
Foto: EPA

Predsjednik Lyona zabrinut zbog stabilnosti Lige 1

Aulas: Neymarov transfer bi bio veoma rizičan

Teme:

Već neko vrijeme se špekuliše o spektakularnom transferu Neymara iz Barcelone u PSG koji bi mogao dostići cifru od 222 miliona eura, međutim predsjednik PSG-ovog rivala iz francuske lige, Lyona, Jean-Michel Aulas ne misli da bi Neymarov dolazak u Pariz bio pozitivna stvar za francuski fudbal.

"Nisam siguran da je to pozitivno za ekonomiju francuskog fudbala. Kao ekonomski analitičar, ja gledam šta bi ova investicija predstavljala. Ona bi značila trošak od preko 500 miliona eura tokom pet godina", izjavio je Aulas, te nastavio:

"Kada se pokušava stvoriti ekonomska dinamika, dodavanjem vrijednosti, ali i održavanjem ekonomske ravnoteže, mislim da je onda ovo veoma rizično."

"Čini mi se da ovo nema ekonomske logike kada je u pitanju prvenstvo Francuske. Mi nismo u Engleskoj gdje se ostvaruje prihod od skoro tri milijarde eura samo od TV prava...Ipak, ovo je liberalna ekonomija, svako ima pravo da radi šta hoće", dodao je na kraju Aulas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi