Aumabeyangu ukinuta suspenzija

Konkuriše za Ligu prvaka

Aumabeyangu ukinuta suspenzija

E. Čaušević

Borussia Dortmund objavila je danas da je Pierre-Emericku Aubameyangu ukinuta suspenzija, te da će konkurisati za naredni meč.

Ovaj napadač propustio je sinoćnji meč protiv Stuttgarda u kojem je Dortmund poražen sa 2:1 zbog suspenzije. Naime, klub je odlučio suspendovati Aubameyanga jer je prekršio klupsku disciplinu. Navodno, Gabonac je zakasnio na trening što se u Dortmundu ne prašta.

No, mnogima je jasno da je to bio samo paravan da se sakrije pravi razlog jer je i sam Aubameyang potvrdio da to nije istina. Ipak, čelni ljudi njemačkog kluba ekspresno su odlučili da ukinu suspenziju, te će ovaj napadač biti spreman za meč Lige prvaka protiv Tottenhama.

"Svaki tim ima svoja pravila. Mi smo kao porodica i niko nije iznad ekipe. Kada prekršiš neko pravilo budeš kažnjen i to je to. Što se Aubameyanga tiče on se vraća već sutra na trening i bit će u konkurenciji za utakmicu protiv Tottenhama", izjavio je Hans-Joachim Watzke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi