Austin: Želio sam napustiti fudbal

Treći strijelac engleskog Premiershipa

Austin: Želio sam napustiti fudbal

QPR je sinoć na svom Loftus Road stadionu slavio protiv WBA rezultatom 3:2, a hat-trick je upisao napadač Policajaca, Charlie Austin. 

Tako je napadač QPR-a došao do brojke od 11 golova u Premiershipu, čime je došao do treće pozicije na listi najboljih strijelaca u engleskom Premiershipu. Ispred njega su Sergio Aguero sa 14, te Diego Costa sa 12 postignutih golova. Međutim moglo se desiti da Austin danas ne igra fudbal. Napadač QPR-a pao je na medicinskom pregledu u redovima Hull Cityja. 

"Kako sam se osjećao? Moram biti pošten i reći da više nisam želio igrati fudbal. Pomislio sam 'to je to, neću više igrati'. Međutim Sean Dyche je bio fantastičan, nazvao me na telefon i pozvao me da se vratim na pripreme Burnleya. Potom je došao poziv od QPR-a i bilo je jasno da je vrijeme za odlazak," kaže treći strijelac engleskog Premiershipa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.