Australija razbila Uzbekistan za finale

Azijski kup

Australija razbila Uzbekistan za finale

E. Škorić

Australija je na Khhalifa International stadionu u Dohi naprosto razbila Uzbekistan (6:0) i plasirala se u finale Azijskog kupa kojem je domaćin Katar.

Nakon što je Japan danas u velikoj drami, tek nakon izvođenja penala, eliminirao Južno Koreju u polufinalu, Australija je do finala stigla puno lakše.

Klokani su, naime, s visokih 6:0 svladali Uzbekistan. Mrežu Uzbekistanaca načeo je iskusni Harry Kewell već u 5. minuti, da bi do odlaska na odmor Saša Ognenovski povisio na 2:0.

U nastavku prava golijada Australaca. Redom su golove postizali David Carney, Brett Emerton, Carl Valeri i Robbie Kruse.


Azijski kup, polufinale:
Japan - Južna Koreja 2:2, 1:1 (Maeda 36, Hosogai 98/ Ki S. Y. 23 - penal, Hwang 120)
Uzbekistan - Australija 0:6 (Kewell 5, Ognenovski 35, Carney 65, Emerton 74, Valeri 82, Kruse 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije