Australija s novim selektorom na Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Postecoglou podnio ostavku

Australija s novim selektorom na Svjetsko prvenstvo

Dosadašnji selektor nogometne reprezentacije Australije Angelos Postecoglou podnio je ostavku. 

Iako je sa Australijom uspio izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo koje se sljedeće godine igra u Rusiji, ovaj 52-godišnji stručnjak je sazvao konferenciju za medije na kojoj je obavijestio novinare da sa Savezom nije našao zajednički dogovor oko nastavka saradnje. 

"Bila je ovo teška teška odluka. Nije ovo kraj kakav sam želio. Uvijek ću imati neki osjećaj nezavršenog posla, ali to bi najvjerovatnije bio osjećaj u svakoj situaciji kada bih napustio reprezentaciju", rekao je Postecoglou koji je na kormilu Australije bio od 2013. godine. 

Postecoglou nije jedini stručnjak koji je ove godine ostao bez posla unatoč plasmanu na Svjetsko prvenstvo. Takav scenarij viđen je prethodno u Srbiji i Saudijskoj Arabiji. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kao najozbiljniji kandidat za novog selektora "soccerosa" spominje se Graham Arnold, koji je već vodio nacionalni tim u periodu od 2006. do 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi