Austria Beč izvukla bod na gostovanju kod Rome

Džeko ušao u drugom poluvremenu

Austria Beč izvukla bod na gostovanju kod Rome

Fudbaleri Rome i Austrije iz Beča podijelili su bodove u današnjem meču 3. kola grupne faze Evropa lige odigravši u Rimu 3:3.

Gosti su sjajno otvorili meč te su poveli u 16. minuti nakon pogotka kojeg je postigao Holzhauser. Samo tri minute kasnije Roma je izjednačila jer je El Shaarawy pospremio loptu iza leđa gosujućeg golmana. Do kraja prvog dijela igre, nekadašnji reprezentativac Italije postigao je još jedan pogodak i to u 34. minuti na asistenciju Tottija.

Nastavak meča donio je i ulazak kapitena reprezentacije BiH Edina Džeke i to u 81. minuti. Prije toga, Florenzi je povisio prednost domaćih na, činilo se sigurnih 3:1. Ipak, Austria se uspjela vratiti u meč i to golovima u 82. i 84. minuti, a strijelci su bili Prokop i Kayode. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao pa je ostalo 3:3. U drugom meču ove grupe Victoria Plzen poražena je na domaćem terenu od Astre sa 2:1.

Fudbaleri Zenita porazili su na gostovanju ekipu Dundalka u okviru grupe D rezultatom 2:1. Strijelci za goste bili su Mak u 71. i Giuliano u 77. minuti, dok je jedini gol za domaće i to u 52. minuti postigao Benson. U drugom meču ove grupe Maccabi Tel Aviv je slavio u gostima kod AZ Alkmaara sa 2:1. Haris Medunjanin je odigrao cijeli meč za goste te je upisao veoma dobru asistenciju.

Kada su u pitanju mečevi grupe F Genk je na domćem terenu slavio protiv Atletic Bilbaa sa 2:0. Tino Sven Sušić je za domaću ekipu odigrao 78 minuta. U drugoj utakmici ove grupe Sassuolo i Rapid iz Beča podijelili su bodove odigravši 1:1.



Potražite više informacija na temu Liga prvaka:





Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi