Austria i Suduva se plasirali u playoff
Foto: EPA

Evropska liga

Austria i Suduva se plasirali u playoff

Večeras su odigrane prve dvije revanš utakmice 3. pretkola Evropske lige.

Austria iz Beča je kao gost savladala AEL Limassol sa 2:1, što joj je nakon remija 0:0 u prvoj utakmici bilo dovoljno za plasman u playoff.

AEL je u 27. minuti ostao s igračem manje zbog isključenja Airose, da bi Austrija sedam minuta nakon toga povela sa 1:0 golom Holzhausera iz penala.

Kiprani su se vratili u meč u 60. minuti kada je Aldair pogodio za 1:1, da bi Pires u 90. zabio za pobjedu Austrije 2:1.

U drugoj utakmici večerašnjeg programa, Sion i Suduva su remizirali odigravši 1:1 pa se tim iz Litvanije plasirao dalje nakon senzacionalne pobjede rezultatom 3:0 u prvom susretu. Sion je poveo u 55. minuti golom Konatea, da bi konačan rezultat u 80. minuti postavio Vezevicius.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi