Austria zbog megazvijezde ne može ugostiti Osijek
Foto: EPA

Traži novi stadion

Austria zbog megazvijezde ne može ugostiti Osijek

Na putu do grupa Evropske lige fudbalerima Osijeka stoji trofejni austrijski klub - Austrija iz Beča. 

Hrvatski predstavnik može biti zadovoljan s obzirom da je izvukao Austriju Beč, u odnosu na ostale opcije, a prvu utakmicu izabranici Zorana Zekića će igrati na domaćem terenu. 

Kada je u pitanju revanš, austrijski mediji pišu kako 'Viole' neće moći ugostiti Osijek na svom stadionu. Dok se gradi Generali Arena, dom bečkoj Austriji je Ernst Happel, no na ovom stadionu Austria neće moći igrati protiv Osijeka zbog - koncerta pjevača Robbiea Williamsa. 

Dva dana nakon termina utakmice na Ernst Happel stadionu gostuje svjetska megazvijezda, stoga će se meč vjerovatno odigrati na 8000 mjesta velikoj NV-Areni u St. Poltenu koja je jedna od mogućih alternativa. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi