Autogolovi su uža specijalnost u Bundesligi

Najgori rekord u 50 godina

Autogolovi su uža specijalnost u Bundesligi

M. Šljivak

Njemačka Bundesliga prethodnog vikenda donijela je jako efikasno kolo.

U devet odigranih utakmica postignuto je čak 30 pogodaka, a interesantno je da je u ovom kolu postignuto čak pet autogolova.

Samo je još jednom u povijesti njemačkog prvenstva postignuto pet autogolova u jednom kolu. Desilo se to prije 51 godinu, u sezoni 1963/1964, te je tako oboren negativan rekord Bundeslige.

Prethodno kolo započelo je u petak autogolom Matsa Hummelsa u meču HSV-a i Borussije. Zatim su tijekom vikenda vlastitu mrežu pogađali Eugen Polanski, Leon Goretzka (skrenuo putanju lopte Alabi), Alejandro Galvez i Timo Baumgartl.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Zaista nevjerovatan rekord u Bundesligi i nešto što se ne događa često u najjačim evropskim ligama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.