Aytekin "preživio" sve optužbe

UEFA ga neće kazniti

Aytekin "preživio" sve optužbe

E. Škorić

Sudac meča Barcelona - PSG (6:1) Deniz Aytekin neće biti kažnjen unatoč činjenici da možda nije najbolje odradio posao.

Njemački sudac bio je dosta prozivan od strane "objektivne nogometne publike", iz PSG-a su se žalili UEFA-i s dokumentovanim pogreškama Aytekina, no u Evropskoj nogometnoj federaciji odlučili su da ipak ne poduzimaju nikakve disciplinske postupke.

"Nema govora o suspenziji. To je kao kada bismo objesili ili suspendovali igrača koji je promašio pena. Taj samo ide na klupu. Mnogo penala se promaši", kazao je predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi kazao je ranije da bi meč drugačije završio da je Aytekin propisno radio svoj posao.  U svakom slučaju, to je sada prošlost, Barca igra četvrtfinale protiv Juventusa, a Nijemac će i dalje suditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi