Azzurri love pojačanja: Argentinac dobio ponudu Italije
Foto: EPA

Žele Driussija

Azzurri love pojačanja: Argentinac dobio ponudu Italije

M. Šljivak

Reprezentacija Italije propustiće naredno Svjetsko prvenstvo koje se igra u Rusiji.

Po prvi put nakon 60 godina Azzurre nećemo gledati na sotri najboljih selekcija svijeta, ali zato se u Fudbalskom savezu očigledno radi na poboljšanju sastava i kvaliteta nacionalnog tima.

Novi selektor bi mogao biti Carlo Ancelotti, a uskoro bi Italijani mogli dobiti i novog člana reprezentacije.

Rukovodstvo FS Italije ponudilo je državljanstvo mladom napadaču Zenita Sebastianu Driussiju, koji je ranije nastupao za omladinske selekcije Argentine.

Ponuda je na njegovom stolu i u narednih mjesecima se očekuje odgovor 21-godišnjeg fudbalera, koji ima italijanske korijene.

Driussi je prošao sve omladinske selekcije Gaučosa. Ipak, kako nije dobio poziv A tima, Azzurri su odlučili pokušati da ga privole da igra za njihovu selekciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Odgovor će vjerovatno dobiti jako brzo, a u svemu bi mogao presuditi eventualni poziv Jorgea Sampaolija, selektora Argentine sa kojim je mladi napadač također nedavno obavio razgovore.

Međutim, konkurencija u napadu Argentine je izuzetno jaka i vrlo je moguće da Sampaoli ne računa na usluge Druiussija u narednim godinama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi