Ba ponovo junak Chelseaja: Plavci minimalno protiv Swanseaja

Pobjeda Chelseaja

Ba ponovo junak Chelseaja: Plavci minimalno protiv Swanseaja

M. Šljivak

Fudbaleri Chelseaja savladali su danas kao gosti u 34. kolu Premier lige ekipu Swanseaja s 1:0, te su ovom pobjedom vodećem Liverpoolu prišli na samo dva boda zaostatka.

Chelsea je dobro otvorio meč. Već nakon šest minuta igre Salah je zatresao okvir gola domaćeg tima, da bi potom Swansea uzvratio preko Bonyja, ali je njegov udarac odbranio Petr Cech. 

Swansea je u 17. minuti ostao s igračem manje. Chico Flores je isključen zbog drugog žutog kartona, a iako su imali igrača manje, domaći se nisu predavali. Opasno su prijetili iz kontranapada, a Chelsea na drugoj strani nije uspijevao da stvori ozbiljniju priliku pred golom Vorma.

Tek u finišu prvog dijela Ivanović i Salah su pokušali, ali su njihovi udarci bili izuzetno neprecizni, pa se na odmor otišlo bez golova.

Chelsea je u nastavku krenuo po tri boda. Redale su se šanse pred golom domaćeg tima, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu. Uzvratio je Swansea preko Routledgea. Pobjegao je odbrani Plavaca, no Terry je u posljednjem trenutku uspio blokirati njegov pokušaj.

Ipak, u 68. minuti Chelsea je poveo. Demba Ba je šutirao, a lopta je ispod golmana Vorma otišla u mrežu za prednost gostiju iz Londona od 1:0. 

Imao je Chelsea još nekoliko prilika nakon postignutog gola, ali se mreža domaćeg tima nije tresla, pa je ostalo 1:0 za Chelsea, koji je uz Liverpool postao glavni kandidat za titulu prvaka. 

Premiership, 34. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Swansea - Chelsea 0:1 (Ba 68')


Swansea City 0-1 Chelsea Demba Ba Goal 13/04/14 by SupremeGoals

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.