Bacca konačno pronašao novi klub

Na korak od Villarreala

Bacca konačno pronašao novi klub

E. Čaušević

Kolumbijski napadač Carlos Bacca nalazi se na izlaznim vratima Milana i gotovo sigurno će karijeru nastaviti u Španiji.

Bacca je prije dvije godine stigao u Milan kao veliko pojačanje iz Seville, te je u prvoj sezoni bio najbolji strijelac Rossonera. Međutim, kolumbijski napadač se nije pokazao u prošloj sezoni u kojoj je većinom sjedio na klupi za rezervne igrače.

Kolumbijac je bio na pragu odlaska iz Milana ovog januara kada je trebao potpisati za West Ham, ali se predomislio u posljednjem trenutku. Ipak, Bacci je jasno da više Montella ne računa na njega i velika želja mu je bila da se vrati u Sevillu. No, Milan i Sevilla se nisu uspjeli dogovoriti, ali u igru se uključio Villarreal.

Italijanski mediji prenose da je Milan pristao na ponudu Villarreala da pošalje Baccu na jednogodišnju posudbu, a nakon toga će Žuta podmornica biti obavezna da otkupi ugovor ovog napadača za 13 miliona eura. Navodno, ovaj transfer će biti završen u narednih nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi