Bačka istupljuje i zakuhava situaciju u Super ligi Srbije?

Partizan u tom slučaju prilazi Zvezdi na minus dva

Bačka istupljuje i zakuhava situaciju u Super ligi Srbije?

D. Vejo

U Srbiji se danas pojavila informacija kako OFK Bačka želi istupiti iz Super lige Srbije.

Navodno, čelnici pomenutog kluba kazali su kako će održati vanrednu sjednicu UO nakon koje bi najvjerovatnije istupili iz najelitnijeg takmičenja u Srbiji.

Ukoliko se dogodi takav scenario, došlo bi do velikih promjena u takmičenju. Ovakva odluka, najviše bi uticala na vječite rivale i ljute komšije Crvenu zvezdu i Partizan.

Ipak, više koristi bi imali crno-bijeli jer ukoliko Bačka istupi iz takmičenja, tim iz Humske prišao bi Zvezdi na svega dva boda zaostatka ako bodovno stanje do kraja regularnog dijela prvenstva ostane plus šest za crveno-bijele.

Pravilo takmičenja odnosno član 32 kaže da će klubovima biti izbrisani bodovi koje su osvojili protiv Bačke. Kada je u pitanju Crvena zvezda to bi bilo šest bodova jer su dva puta slavili protiv Bačke, dok Partizanu četiri zbog remija i trijumfa.

Dakle, Zvezda bi imala u tom slučaju 64, a Partizan 60 bodova. Prije play-offa ta razlika se dijeli, pa bi tako crno-bijeli prišli na minus dva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi