Bajić će biti najbolja investicija Konyaspora u historiji

Doveden za 500.000 eura, a ide za bogatstvo

Bajić će biti najbolja investicija Konyaspora u historiji

Bh. napadač Riad Bajić će se vjerovatno ispostaviti kao najbolja investicija Konyaspora u klupskoj historiji.

Kako navode turski mediji, Bajić se nalazi veoma blizu transfera u Fenerbahče koji je spreman 'masno' platiti za njegove usluge. Tako piše turski 90min.com, Fener za Bajića nudi 10 miliona eura ali to, po svemu sudeći, neće biti dovoljno.

Konyaspor ne namjerava prodati svog najboljeg fudbalera za manje od 12 miliona eura, pa ostaje da se vidi hoće li Fenerbahče pristati da pojača ponudu i dovede bh. napadača koji je u prošloj sezoni postigao 17 golova u turskoj Super ligi.

Fenerbahče će od sljedeće sezone sa klupe predvoditi Aykut Kocaman koji je dugo bio Bajićev trener u Konyasporu i upravo će on biti jedan od najzaslužnijih za ovaj transfer, ako do njega dođe.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ukoliko Fenerbahče pristane platiti 12 miliona eura za Bajića, Konya će njegovom prodajom zaraditi čak 24 puta više novca nego što je uložila kada ga je 2015. godine dovodila iz Željezničara. Podsjetimo, Plavi sa Grbavice su tada prodajom svog najboljeg fudbalera zaradili 500.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi