Bajić, Hadžiahmetović i Milošević osvojili Kup Turske

Kup Turske

Bajić, Hadžiahmetović i Milošević osvojili Kup Turske

E. Škorić

U Eskisehiru se večeras odigralo finale Kupa Turske,  a povijesni naslov osvojio je Konyaspor.

Utakmica u Eskisehiru bila je izuzetno kvalitetna, bez obzira što u 120 minuta igre nije pao nijedan pogodak.

Od prve minute dinamična utakmica, šanse na obje strane, no jednostavno nije bilo završnice. Imao je za Basaksehir Edin Višća dobru šansu, Adebayor je također prijetio.

Na drugoj strani bh. trojac Riad Bajić, Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević igrali su kompletan meč i poprilično dobro, ali ni njima, kao ni Višći, nije se dalo da se upišu u strijelce. Upravo Hadžiahmetović i Milošević su imali najzrelije prilike za igrače u bijelim dresovima.

Kako je kompletan regularni dio završen bez golova, tako je i u produžecima bilo 0:0, pa se pristupilo izvođenju penala. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Hora i Emre izveli su prve penale i obojica su bili precizni. Potom je Bajić bio siguran, a Epureanuu potom udarac brani golman Konye Kirintili. Vuković je u trećoj seriji za Konyu bio precizan, a onda je prečka saveznik Konyaspora koji je došao do velike pobjede i slavlja. 

Bh. trojac će tako s Konyasporom igrati Evropsku ligu, dok će Edin Višća i društvo kao viceprvaci Turske igrati u Ligi prvaka, odnosno u kvalifikacijama za istu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi