Bajić i Hadžiahmetović igrali u porazu Konyjaspora

Turska Super liga

Bajić i Hadžiahmetović igrali u porazu Konyjaspora

Fudbaleri Kayserispora pobijedili su danas na domaćem terenu Konyaspor sa 2:1 u okviru 31. kola turske Super lige.

Domaći su nešto bolje otvorili meč pa su do vodstva stigli u 25. minuti i to preko Mabiala. Ipak, Konyaspor do poravnanja dolazi u 41. minuti. Riad Bajić je izašao sam pred golmana domaćih, pogodio stativu, ali se lopta odbila od golmana domaćih Ahamada i završila u golu. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča.

U nastavku meča domaći su ipak uspjeli da dođu do trijumfa i to preko Lawala u 59. minuti. Oni su se nakon ove pobjede popeli na 14. mjesto sa 36 bodova, dok je Konyaspor ostala na 9. poziciji sa 40 bodova.

Bajić je igrao do 68. minute, dok je Hadžiahmetović odigrao cijeli meč za goste.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi