Bajrić: Trudim se zadržati mjesto u prvoj postavi Olimpije

Član ljubljanske Olimpije

Bajrić: Trudim se zadržati mjesto u prvoj postavi Olimpije

Veliki broj igrača porijeklom iz BiH karijeru je počelo graditi u susjednoj Sloveniji, a potom nastavilo u mnogo jačim ligama. Prije par godina Ljubijankić je preko Domžala došao do Genta, Vučkić do Newcastlea, a na dobrom putu je i 19-godišnji Kenan Bajrić koji je trenutno član Olimpije. 

Dolaskom trenera Darka Karapetrovića, ovaj neumorni radnik dočekao je svojih pet minuta i postao član prve postave popularnih Zmajčeka. 

„To mi mnogo znači, jer sada mogu reći da je to nagrada za sav trud koji sam u proteklom periodu uložio. Moram priznati da je velika razlika igrati u juniorskom i seniorskom prvenstvu, ali u svakoj utakmici se trudim i dajem maksimum da zadržim mjesto u prvoj postavi“, kazao je Bajrić na početku razgovora za SportSport.ba.

Lidersku poziciju u slovenačkom prvenstvu drži Domžale čiji dres nose Kenan Horić i Aladin Šišić, a na trećem mjestu je Olimpija koja je uvezala tri uzastopna trijumfa. 

„Nakon dugo vremana ovu sezonu smo odlično otvorili. Dosad imamo sve pobjede, a nadam se da ćemo ovako nastaviti i sezonu završiti na što boljem mjestu. Olimpija je ipak jedan od najvećih klubova u Sloveniji i mjesto nam je u samom vrhu tabele“, riječi su Bajrića, koji se za kraj osvrnuo na svoje ambicije. 

„Zasad mi je najveći cilj da zadržim mjesto u timu i naravno da pružam što bolje partije jer su one najbolja preporuka za buduće klubove. Nije tajna da želim igrati u nekoj drugoj državi, ali zasad je Olimpija odličan klub u kojem mogu napredovati, tako da ima vremena za sve ostalo“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.