Bakayoko je protiv Arsenala odigrao bukvalno bez greške

Ozbiljno se nameće Conteu

Bakayoko je protiv Arsenala odigrao bukvalno bez greške

Ovoljetno pojačanje Chelseaja Tiemoue Bakayoko pružio je fenomenalnu partiju u gradskom derbiju sa Arsenalom na Stamford Bridgeu.

Bakayoko je u igru ušao na poluvremenu umjesto Pedra, a za 45 minuta provedenih na terenu nije imao niti jedan pogrešan pas.

Osim toga, dobio je i sve moguće duele u drugom poluvremenu, pa se svojim izdanjem ozbiljno nametnuo menadžeru Antoniju Conteu, koji bi ga uskoro mogao uvrstiti u početni tim.

Trenutno prednost nad Bakayokom imaju Kante i Fabregas, ali ovi statistički podaci govore da Chelsea i na klupi ima jednog fudbalera koji sasvim sigurno zaslužuje biti starter.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tiemoue Bakayoko je u Chelsea stigao iz Monaca za 40 miliona eura, a sa Plavcima je potpisao petogodišnji ugovor. Za svoj novi klub je prošle sedmice postigao prvi pogodak i to u duelu sa Qarabagom u Ligi prvaka (6:0).

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi