Bakayoko u Manchester Unitedu pod jednim uslovom
Foto: EPA

Nastavljaju se špekulacije oko transfera mladog Francuza

Bakayoko u Manchester Unitedu pod jednim uslovom

Tiemoue Bakayoko, talentovani veznjak Monaca, o kojem se nakon sjajnih partija u ovom klubu sve više piše kao mogućem pojačanju nekog od evropskih velikana, ima bitan zahtjev kada je u pitanju izbor nove sredine.

Klub sa kojim se Bakayoko za sada najviše povezuje je Manchester United. Međutim, pojavile su se informacije da bi Francuz prešao u United samo ukoliko slavni engleski klub izbori nastup u Ligi prvaka.

Izvor blizak Bakayokou je za engleske medije rekao da "Tiemoue razmatra ponude nekoliko klubova iz Engleske, uključujići i Manchester United, ali još uvijek nema konkretnih poteza. United je veliki klub i Mourinho je veliki trener, a Bakayoko treba velikog trenera kako bi nastavio svoj razvoj. On želi igrati u Ligi prvaka, tako da će to uzimati u obzir odluči li napustiti Monaco."

Kako tvrdi Daily Mail, Bakayoko je oduvijek sanjao da igra za PSG, što znači da se u Unitedu uistinu moraju potruditi oko plasmana u Ligu prvaka žele li nekako pridobiti talentovanog Bakayokoa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinhova ekipa se trenunto nalazi na petom mjestu u Prmeier ligi sa 4 boda manje od četvrtoplasiranog Liverpoola, ali i dvije utakmice manje. Dakle, ukoliko pobijedi u dvije utakmice zaostatka, United će preskočiti Liverpool na poziciji koja osigurava učešće u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi