Bale bi prije u Manchester United nego u Chelsea

Na izlaznim vratima Reala

Bale bi prije u Manchester United nego u Chelsea

Predstojeći ljetni prijelazni rok mogao bi Garethu Baleu donijeti povratak u englesku Premier ligu, javlja Mirror. 

Budući da se u španskim medijima sve više špekuliše  o tome kako bi na Santiago Bernabeu mogli stići Kylian Mbappe ili Eden Hazard, u slučaju da se to obistini ceh će, kako se navodi, platiti Gareth Bale. 

Velšanin u proteklom periodu zbog povrede nije mnogo igrao, a sa njegovim problemima navodno u Real Madridu više nemaju strpljenja i spremni su na kraju sezone saslušati ponude. Mirror tvrdi kako je na odlazak spreman i sam Bale, koji je predsjedniku madridskog kluba Florentinu Perezu kazao kako bi u slučaju povratka na Otok radije išao u United nego u Chelsea ili Tottenham. 

Nekada najskuplji fudbaler svijeta u četiri sezone, koliko je u Real Madridu, čak 11 puta je bio van terena zbog povreda. Da za njega ne daju vrtoglavu svotu 'Kraljeve' je upozoravao i doktor Avelin Parajon, a čini se da je bio potpuno u pravu, s obzirom da su povrede sve učestalije.

"Ako je Real doveo Balea znajući za loše stanje vrata i kičme, napravili su grešku. Ne može se tek tako reći, obaviće operaciju i biće dobro. On već ima problema sa vratnim diskom s pršljenovima i to mu uzrokuje velike bolove u kičmi, vratu i oni će se stalno javljati uzrokujući slabljenje tijela, posebno kod sportista. Pogriješili su", kazao je Parajon kada je Bale potpisao za kraljevski klub. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bale je tokom četiri sezone odigrao 149 utakmica za Real, a postigao je 67 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi