Bale nije bio u ofsajdu, ali Ronaldo je bio

Gol je opravdano poništen

Bale nije bio u ofsajdu, ali Ronaldo je bio

E. Škorić

Dosta kontroverzi izazvao je poništeni pogodak Garetha Balea u jučerašnjem El Clasicu.

Iako se prvobitno činilo da je Baleov gol neopravdano poništen, jer doista nije izgledalo da je Velšanin u nedozvoljenoj poziciji kada je pogodio u 40. minuti, treba kazati da je odluka sudije da podigne zastavicu ispravna.

U trenutku kada je ubačena lopta u šesnaesterac, Cristiano Ronaldo je bio u blagom ofsajdu, korak iza Ivana Rakitića. Upravo je Ronaldo glavom loptu proslijedio za Balea i pogodak velškog ofanzivca je, zaista, s razlogom poništen.

Ove informacije objavili su svi relevantni evropski mediji. Inače, Barcelona je sinoć s 2:1 slavila protiv Reala u El Clasicu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.